fbpx
Новини світу

Венесуела вимагатиме від влади США пояснень у справі про змову проти Ніколаса Мадуро

Президент Республіки Венесуела Ніколас Мадуро заявив, що у зв’язку з участю у змові проти нього високопоставлених представників американської влади Сполучені Штати Америки повинні дати офіційні роз’яснення. Про це повідомляє латиноамериканський телеканал Telesur.

Минулого тижня венесуельський уряд заявив, що сили опозиції готували план по знищенню глави держави Ніколаса Мадуро за підтримки з боку США. Однією з головних фігур цієї змови назвали опозиційного політика, колишнього депутата Марію Коріну Мачадо і опозиціонера Дієго Арріа. Влада країни звинуватила їх у зв’язках з американським послом в Колумбії Кевіном Уїтекером. Як докази такого звинувачення були зачитані витримки електронного листа Марії Мачадо до Дієго Арріа, в якому, згідно з їх твердженнями, колишній депутат говорить про необхідність «ліквідувати» Ніколаса Мадуро. Опозиціонери категорично відкинули дані звинувачення.

«Я дав вказівки, щоб ми офіційно запросили пояснень у Державного департаменту Сполучених Штатів Америки про всі дані елементи, які свідчать про участь високопоставлених чиновників у розробці плану по вбивству президента Венесуели», – заявив Ніколас Мадуро.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Згідно словами глави держави, якщо американський уряд зацікавлений у тому, щоб отримати « всі докази» щодо даної справи, влада Венесуели може у будь-який момент їх надати. «Мій уряд готовий надати уряду президента Барака Обами докази того, як самі високопоставлені чиновники Державного департаменту США підтримують божевільні плани правих путчистів вбити представника верховної влади в Боліваріанської Республіки Венесуела», – зазначив президент.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Ніколас Мадуро зазначив, що «ця змова поставила під загрозу не тільки життя президента, а й мир і стабільність у Венесуелі». Говорячи про докази того, що змовники мали намір його вбити, глава держави зауважив, що венесуельська влада змогла перехопити «сотні електронних листів», що було запротокольовано відповідними юридичними інстанціями. А також, президент Венесуели дав обіцянку в найближчі дні надати нові докази змови про нього.

Читайте також: