fbpx
Політика

Турчинов просить нормалізувати ситуацію на Майдані до інавгурації нового президента України

Виконуючий обов’язки президента, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив нормалізувати нинішню ситуацію на Майдані Незалежності до початку урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного глави держави. Про це стало відомо з тексту відповідного розпорядження Турчинова від 29 травня 2014 року. Розпорядження Турчинова було оприлюднене на сайті в.о. президента України.

«Опрацювати питання і розробити заходи для нормалізації ситуації на Майдані Незалежності в Києві та прилеглих до нього вулицях, а також до створення інших умов для забезпечення відповідного здійснення Києва функцій столиці, передбачивши заходи, про вшанування на Майдані Незалежності пам’яті загиблих учасників акцій протесту протягом листопада 2013 року – лютий 2014», – сказано в розпорядженні Турчинова.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

У цьому ж розпорядженні Олександр Турчинов постановив провести на головній площі й урочистості з нагоди вступу на пост новообраного глави держави. Зокрема, спікер Верховної Ради утворив спеціальну робочу групу для проведення зазначених урочистостей. На пост голови робочої групи Олександр Турчинов призначив першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Ярему.

Крім того, до складу робочої групи увійшов кандидат в мери Києва, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, міністр культури України Євген Нищук, керівник КМДА Володимир Бондаренко. Також у складі робочої групи будуть і правоохоронці – керівник СБУ у Києві та Київській області Юрій Артюхов і керівник МВС України по місту Києву Юрій Мороз.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Додамо, що робоча група повинна «невідкладно підготувати і затвердити робочий план з проведення зазначених заходів». Участь у заходах повинна прийняти громадськість, учасники громадських рухів Майдану, а також мешканці та гості столиці.

Раніше сотник Володимир Парасюк висловив думку, що людям пора йти з Майдану.

Читайте також: