fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Слов’янську терористи збили український вертоліт: 14 солдат загинуло

Спікер українського парламенту Олександр Турчинов прямо в сесійній залі підтвердив інформацію про те, що сьогодні в Слов’янську проросійські бойовики збили вертоліт, який транспортував українських військовослужбовців. Як повідомив Олександр Турчинов, всього на борту було 14 осіб.
 
«14 українських солдатів сьогодні загинули. Разом з ними у вертольоті перебував і генерал Кульчицький. Давайте вшануємо їхню пам’ять хвилиною мовчання», – заявив спікер українського парламенту. За уточненими даними Олександра Турчинова, терористи збили український вертоліт з російської зброї.
 
Активно коментують трагедію і користувачі соціальних мереж. За словами блогера Юрія Касьянова, у вертоліт був здійснений постріл з гранатомета.
 
«Тільки що проросійські бойовики збили вертоліт над Слов’янськом. На борту вертольота знаходилися хлопці, з якими ще півтори години тому я стояв і розмовляв, обмінювався жартами. Ми разом з ними завантажували вертоліт. Зараз вони всі загинули. Мені здавалося, що деяких з них я знав цілу вічність», – висловив свої емоції український блогер Юрій Касьянов.
 
За словами Юрія Касьянова, український вертоліт прямував на Карачун, в район Телецентру. На борту «Вісімки» були продукти, бронежилети і питна вода.
 
«У районі гори вертоліт сів нормально. Там вивантажили вантаж і взяли на борт бійців, які летіли на відпочинок. Через кілька хвилин після зльоту вертоліт вибухнув. При ударі об землю прогримів ще один вибух: вибухнули баки. Минулого тижня на цьому ж вертольоті я вже літав на Карачун. Обидва пілоти – відмінні люди. Вони ввічливі, витримані. Це справжня еліта української армії. І знову, як тоді, двадцятого лютого, мені дуже соромно, що я залишився живий», – прокоментував трагедію Юрій Касьянов.

 

У районі Слов’янська збитий вертоліт сил АТО (відео):

 

Читайте також: