fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«АТО просувається набагато ефективніше, ніж раніше», – Тимчук

У четвер, 28 травня, в Києві відбулася прес -конференція, в якій взяв участь Дмитро Тимчук, керівник Центру військово-політичних досліджень.

 Дмитро Тимчук заявив, що незважаючи на те, що вибори вже завершилися, ситуація на сході країни поки, на жаль, залишається нестабільною. Як зазначив Тимчук, терористи все ще прикриваються мирними жителями. Це призводить до того, що наші військові часто просто не можуть відстрілюватися, так як будуть загиблі серед мирного населення. Вбивство мирних жителів призведе до того, що вся вина буде звалена на сили АТО, що дасть Путіну аргумент проти дій Києва. Також вбивство цивільних нашими солдатами спровокує ще більшу паніку і не дасть стабілізуватися ситуації в регіоні. Тимчук зазначив, що військові все це розуміють, тому їм доводиться «терпіти».

 Проте Дмитро Тимчук сказав, що АТО просувається набагато ефективніше, ніж раніше. Згідно з його думкою, це пов’язано в першу чергу з тим, що наші військові вже набралися досвіду і готові діяти злагоджено. Єдине про що шкодує Тимчук, це те, що за цей нетривалий час загинуло чимало українських солдатів.

 Говорячи про захист кордону України, Тимчук сказав, що можна було б вчинити інакше. На його думку, можна було б розставити війська на трасі і сільських дорогах, що значно б зменшило потік  машин з підкріпленням.

 У ході свого виступу Тимчук зазначив, що де-факто Порошенко вже став президентом України. Думка Порошенка про те, що з сепаратистами треба поступати тільки двома способами: здати зброю і піти, або бути вбитим, як зазначає Дмитро Тимчук, – правильна. «А як інакше можна чинити з терористами?» – запитує Тимчук.

 На завершення свого виступу Тимчук зазначив, що як тільки офіційно Петро Порошенко стане президентом, тоді буде дуже цікавий розвиток подій, адже говорити вміють всі, а от правильно чинити – ні.

Читайте також: