fbpx
Політика

Депутат Дерев’янко прогнозує розпад парламентської коаліції 29 травня

Позафракційний депутат Верховної Ради України Юрій Дерев’янко повідомив, що вже завтра, 29 травня, парламентська коаліція може припинити своє існування.

 Як стверджує політик, вже завтра близько 40 депутатів планують написати заяви про вихід з більшості.

 «Тому з завтрашнього дня потрібно буде починати формувати нову коаліцію», – сказав він.

 При цьому Юрій Дерев’янко зазначив, що як мінімум з коаліції вийде фракція «УДАР» Віталія Кличка. Крім того, він вважає, що ще вийде близько 10-30 позафракційних депутатів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Водночас, допускає нардеп, в сформованій в країні ситуації нову коаліцію, можливо, і не вдасться сформувати протягом місяця, а, отже, вже з 29 червня президент матиме підстави для розпуску парламенту.

 Слід зауважити, що раніше народний депутат України Інна Богословська заявляла, що коаліції в парламенті вже фактично не існує.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Тим часом народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко заявив, що Юрій Дерев’янко не перебуває в їх фракції і тому не може говорити про те, вийде фракція «УДАР» з коаліції чи ні. За його словами, заява цього депутата – єресь.

 За матеріалами: un.ua

Читайте також: