fbpx
Політика

Тимошенко пропонує 15 червня провести референдум про вступ до НАТО

Як зазначила кандидат у президенти України Юлія Тимошенко, за останній час Росія вже кілька разів оголошувала про те, що відводить свої війська від українського кордону, але, незважаючи на це, продовжується ескалація конфлікту, і гинуть українці.

 Як вважає політик, поки Україна не перебуває в одній організації колективної безпеки і оборони, Росія буде постійно представляти загрозу для української незалежності.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 За її словами, в таких умовах ситуаційні рішення не працюють – необхідно приймати стратегічне рішення, яке раз і назавжди захистить Україну і відновить мир. Як зазначила Юлія Тимошенко, цим рішенням є вступ України в НАТО.

 «Це дуже складне рішення. І для мене теж. Довгий час нас переконували, що НАТО – це війна. Сьогодні вже очевидно, що для нас НАТО – це безпека і мир. Всі країни – учасники цього блоку надійно захищені від агресії», – сказала екс-прем’єр.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 При цьому вона додала, що жоден політик не має права приймати таке стратегічне рішення без волі народу. Саме з цієї причини вона пропонує 15 червня, одночасно з другим туром президентських виборів, провести референдум про вступ України в НАТО.

Читайте також: