fbpx
Економіка

Кабмін почав виплачувати допомогу родичам «Небесної сотні»

До регіонів почали надходити кошти, виділені з резервного фонду Мінсоцполітики на фінансування виплат одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих «Небесної сотні». Загальна сума виплат становитиме 11,7 мільйонів гривень. Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів, допомогу в розмірі 121 800 гривень отримають сім’ї 96 героїв «Небесної сотні», загиблих на Майдані.

 «На сьогодні ми вже маємо затверджений порядок виплат і засоби для їх здійснення. Членам сімей загиблих для отримання допомоги необхідно тільки звернутися в орган соцзахисту за місцем реєстрації та надати необхідні документи», – повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

 Крім одноразової грошової допомоги, з ініціативи уряду з 14 травня будуть здійснювати доплату до пенсії у зв’язку з втратою годувальника в розмірі 5 тис. грн всім непрацездатним членам сімей, які перебували на утримання загиблих (померлих). За даними органів Пенсійного фонду такі доплати отримають 68 членів сімей 41 загиблого, які мають право на отримання доплат. В даний час доплату до пенсії виплачено членам сімей 30 осіб.

 Для отримання одноразової грошової допомоги члени сімей загиблих повинні звернутися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації та надати документи: заяву на отримання одноразової грошової допомоги, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, куди буде перерахована допомога; копію документа, що посвідчує особу; копію свідоцтва про смерть загиблого члена сім’ї; копію ідентифікаційного номера; копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження); письмову згоду інших членів сім’ї на виплату допомоги; довідка про склад сім’ї та довідка про доходи (для утриманця).

Читайте також: