fbpx
Політика

Україні потрібна нова армія – Томенко

 Як зазначив народний депутат України Микола Томенко, сьогоднішня фактична війна з Росією показала необхідність залишити в минулому так звану «армію генералів», яка створювалася протягом останніх кількох років.

 «Як відомо, колишні керівники Міністерства оборони, в основному, займалися вирішенням земельних і майнових питань. За цей період кількість генералів на душу населення стало чи не найбільшим у світі, а кількість преференцій і брежнєвської манії до нагород перейшла всякі межі», – зазначив політик.

 При цьому він звернув увагу на те, що під час реальних бойових дій так звана «армія генералів» показала, що не здатна захистити не тільки країну, а й себе. За його словами, військове керівництво не зуміло чітко сформулювати і визначити систему дій української армії в Криму і досі не здатне забезпечувати адекватні дії під час антитерористичної операції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Саме ж цинічне, як сказав Микола Томенко, це те, що так званий генералітет, не здатний захищати Україну, зараз «допомагає» військовим тим, що приїжджає з перевірками заради отримання штампів перебування в зоні бойових дій, щоб згодом отримати статус учасника бойових дій.

 «Сьогодні ми повинні створити нову армію – «армію сержантів і лейтенантів». Зрозуміло, що нинішня антитерористична операція тримається на мужність простих військових, солдатів Національної гвардії і так званого «низового» рівня тих людей, які не тільки віддають накази, а й самі здатні їх реалізувати», – підкреслив нардеп.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Тому, як він вважає, необхідно приступити до створення нової армії, а слідом провести необхідні навчання, забезпечити озброєнням і ліквідувати пільги для вищого керівництва.

Читайте також: