fbpx
Політика

Гриценко кличе Махніцького в прямий ефір

 Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко запропонував генеральному прокурору України Олегу Махніцькому зустрітися в прямому ефірі, щоб провести чесну розмову «очі-в-очі» без партійних вождів.

 Як написав Анатолій Гриценко на своїй сторінці в Facebook, це пов’язано із заявами лідера ВО «Свобода», кандидата в президенти України Олега Тягнибока, який стверджував, що Генеральна прокуратура відкрила «кримінальну справу» проти нього.

 «Пане Махніцький, Ваш колишній партійний вождь Олег Тягнибок у прямому ефірі заявив, що Генпрокуратура "відкрила кримінальну справу", де я нібито є фігурантом. Каже, що шукаєте тисячі одиниць різних зенітно-ракетних комплексів, які "невідомо куди пропали". Уточнює, що зокрема розшукуєте ПЗРК, які "базувалися в Шостці"…», – йдеться в повідомленні Анатолія Гриценка.

 При цьому він звернув увагу на те, що в Шостці немає, і ніколи не було армійських бригад. До того ж, Анатолій Гриценко вказав на те, що ПЗРК взагалі ніде не можуть «базуватися», оскільки їх тому і назвали переносними, так як солдати переносять їх на плечах.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як нагадав політик, Тягнибок говорив, що кримінальна справа відкрита вже кілька тижнів, однак, як зазначив Анатолій Гриценко, його за весь цей час так і не викликали на допит.

 «Вам же відомо, що я ніколи за депутатський мандат не ховаюся і даю слідству всі необхідні свідчення. Навіть під час Майдану, коли була небезпека затримання або арешту, так само не ховався – законослухняно відвідував Головне слідче управління ГПУ навіть не по порядку, по дзвінку слідчого», – додав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 У зв’язку з тим, що йдеться про резонансні питання, Анатолій Гриценко попросив Олега Махніцького знайти годину-півтори для спілкування безпосередньо, висловивши впевненість, що ефірний час для розмови їм запропонують чимало телеканалів. При цьому він обіцяв, що з його боку не буде ніякої виборчої агітації.

 «Одночасно, щоб для Вас не було сюрпризів, попереджаю заздалегідь: у прямому ефірі я обґрунтую, чому Вас, пане Махніцький, треба негайно відправити у відставку з поста Генерального прокурора України. Обґрунтую твердими і безсумнівними фактами», – підсумував Анатолій Гриценко.

 Слід нагадати, що Анатолій Гриценко обіймав посаду міністра оборони України в період з 2005 до 2007 року.

Читайте також: