fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Під час обстрілу поблизу Волновахи один із снарядів потрапив у бойову машину – Міноборони

При обстрілі блокпоста поблизу Волновахи терористи підірвали бойову машину, є загиблі – Міноборони.

При обстрілі блокпоста поблизу Волновахи терористи підірвали бойову машину, є загиблі і поранені.

Це УНІАН підтвердив начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Богдан Сеник.

«Стався напад диверсійно-терористичних груп на підрозділ, який виконував завдання поблизу міста Волновахи в Донецькій області», – зазначив він. Як повідомляв УНІАН, в Міноборони уточнили деталі нападу бойовиків на українських військовослужбовців поблизу міста Волноваха Донецької області.

«Терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Під час обстрілу один зі снарядів потрапив у бойову машину, яка знаходилася на блокпосту, внаслідок чого стався вибух боєкомплекту. Є загиблі і поранені», – сказано в повідомленні.

На місце події негайно направили санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим і евакуації їх у військово-медичні заклади.

Сьогодні на своїй сторінці в Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційнийе опір " Дмитро Тимчук повідомив, що в результаті бойових зіткнень з терористами під Волновахою загинули 8 українських силовиків, 18 – поранені.

Також він зазначив, що Волноваха «знаходиться досить далеко від головного «вогнища тероризму» – Слов’янська і Краматорська. Враховуючи також той факт, що в даний час у зоні АТО зосереджені достатні сили і засоби, задіяні в операції, знову гостро піднімається питання ефективності та компетентності керівництва АТО».

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: