fbpx
Політика

Гриценко підтримує ідею вступу України в НАТО

Як вважає кандидат в президенти України Анатолій Гриценко, майбутня безпеки України пов’язаня з НАТО, а не Ташкентським договором, нагадавши, що на Євразійському континенті існує саме ці два військово-політичні блоки. При цьому він звернув увагу на те, що в Ташкентський блок вступати ніхто не поспішає, тому й черги туди немає. До того ж, за словами Анатолія Гриценка, навіть Узбекистан, що дав назву цьому блоку, вийшов з нього.

 Щодо НАТО, то, як нагадав кандидат у президенти, українців довгий час лякали «натовським військовим чоботом», однак тепер люди побачили, звідки прийшли ці самі «чоботи».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 «Це російські чоботи окупували Крим. Це росіяни військові, прикриваючись жінками і дітьми, вбивають наших військових», – підкреслив Анатолій Гриценко.

 За його словами, зараз в українців змінюється ставлення до НАТО в позитивну сторону. Водночас сам він вважає, що говорити про вступ до цього альянсу можна буде лише після того, як буде вирішена критична ситуація всередині самої України.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 «НАТО – це не просто військовий блок, це цінності. Там треба скласти іспит на чесні вибори, на справедливий суд, на рівні умови конкуренції», – сказав він, додавши, що лише після цього, можна говорити з альянсом однією мовою.

 При цьому в Ташкентський блок, як зазначив Анатолій Гриценко, ніякі іспити здавати не треба.

 «Напиши заявку і вже завтра будеш прийнятий», – підсумував політик.

Читайте також: