fbpx
Ситуація на Південному Сході України

До акції “Голос Донбасу” приєдналася Одеса

 Одеса підтримала Донбас гудками сирен.

   В Одесі о 12 годині почали включати гудки сирен, передає кореспондент УНН.

 За його словами, цією акцією люди вимагають миру і негайного роззброєння терористів, розблокування залізниці та захоплених будівель, звільнення заручників, яких взяли в полон на Донбасі. Акцію мешканців Донецька підтримали й автомобілісти, які голосно сигналять у центрі міста о півдні.

 Нагадаємо, третю добу поспіль о 12 годині на підприємствах олігарха Ріната Ахметова та інших, які підтримали їх, включають гудки сирен. Як відомо, у вівторок, 20 травня, сотні тисяч людей вийшли на мирну акцію "Голос Донбасу" проти дестабілізації ситуації на Донбасі, насильства і хаосу, бандитизму і мародерства.

 За словами кореспондента УНН, люди розповідають, що вимагають миру і негайного роззброєння терористів, розблокувань залізниці та захоплених будівель, звільнення заручників.

 Цю позицію мешканців Донецька підтримують втомобілісти, які голосно сигналять у центрі міста. На "Донбас Арені" вивісили прапор України і транслюють звернення Ахметова.

 Нагадаємо, у вівторок о 12.00 понад 20 великих промислових підприємств Дніпропетровської області проголосували виробничими гудками за мир і стабільність в Україні, висловивши свій протест проти сепаратизму, тероризму і насильства. Гудок тривав близько 3 хвилин. Як повідомили в прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації, "ініціативу трудового Донбасу із проведення попереджувального заходу проти війни гудками" підтримали Південний машинобудівний завод, Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського, Дніпроважмаш, Дніпропетровський завод прокатних валків, "Веста", Нижньодніпровський трубопрокатний завод ім. К.Лібкнехта. Лунали гудки на всіх ГЗК Кривого Рогу, в Дніпродзержинську – ДМКД, Дніпроазот, в Нікополі – Нікопольський завод феросплавів, Трубосталь, Інтерпайп Ніко – Тьюб і Сентравіс Продакшн. Також нагадаємо, до акції за збереження миру і єдності України приєдналися Маріупольський та Одеський порти.

 Джерело: УНН

Читайте також: