fbpx
Політика

Чорногорія ввела санкції проти РФ

Уряд Чорногорії вирішив ввести санкції проти Російської Федерації за останні події в Україні. Про таке рішення заявив глава уряду Чорногорії Філіп Вуянович. Слова Філіпа Вуяновича передає агентство ТСН.

Як стверджує глава уряду, в Чорногорії вирішили приєднатися до рішення країн-членів Європейського союзу щодо обмежень щодо Російської Федерації. За словами Філіпа Вуяновича, така політика керівництва Чорногорії обумовлена ​​бажанням вступити в Євросоюз і НАТО.

Варто відзначити, що чорногорська сторона чекає офіційного запрошення від представників Північноатлантичного альянсу в ході саміту в Уельсі. Нагадаємо, що саміт в Уельсі пройде восени 2014 року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Якби ми цього не зробили, то ми були б байдужі щодо інтеграції в Європейський союз і НАТО», – заявив Філіп Вуянович.

За його словами, у разі неприйняття санкцій шлях Чорногорії до лав Євросоюзу серйозно б сповільнився .

«Щодо НАТО, то це, ймовірно, також виключило б можливість запрошення Чорногорії з приводу членства в Уельсі», – міркує прем’єр – міністр Чорногорії. Про введення санкцій проти Росії прем’єр-міністр Чорногорії розповів на зустрічі з Хайнцем Фішером, президентом Австрії.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Додамо, що раніше введення санкцій проти РФ підтримали і в Австралії. Зокрема, Австралія розширить список осіб і компаній з Росії та України, що підлягають фінансовим і візовим обмеженням. Стало відомо, що тепер австралійські санкції поширюються в цілому на 50 осіб і 11 компаній. Поіменні «санкційні списки» будуть опубліковані пізніше.

Раніше повідомлялося, що в США вирішили розширити «список Магнітського». Зокрема, Вашингтон ввів санкції проти 12 громадян Російської Федерації РФ .

Читайте також: