fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Заворушення в Одесі були організовані і заздалегідь сплановані – МВС

МВС: У слідства є достатньо доказів причетності деяких політичних сил до подій в Одесі 2 травня.

У слідства є достатньо доказів причетності деяких політичних сил до подій, які відбулися в Одесі 2 травня.

Про це, як повідомляє сайт МВС, сказав радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський.

За його словами,  вже встановлено, що масові заворушення в Одесі були організовані і заздалегідь сплановані.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронцями був затриманий, а потім судом заарештований Сергій Долженков на прізвисько «Капітан Какао». Вже встановлена ​​причетність цього громадянина до організації одеської трагедії.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Також встановлено, що батько Сергія Долженкова, колишній ректор міліцейського вузу, генерал міліції намагався організувати втечу свого сина з країни. До цього навіть залучили гримера, щоб змінити його зовнішність. Крім цього, в Будинку профспілок був знайдений його пістолет, який він отримав, будучи ще працівником міліції. Так вони намагалися зробити вигляд, що він також загинув під час пожежі», – йдеться в повідомленні.

Як зазначив Речинський, «допитаний брат Сергія Долженкова, який є одним з керівників виборчого штабу кандидата в мери Одеси від партії «УДАР». На даний час щодо Олега Долженкова ніякі слідчі дії не проводилися».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Радник також повідомив, що встановлено, що до організації масових заворушень причетні депутати міськради. Зокрема, депутати від партії «Батьківщина» Сергій Бовбалан та Євген Хайкін. Найближчим часом їм буде оголошено про підозру у вчиненні злочину, після чого обидва будуть оголошені в розшук.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: