fbpx
Політика

Арбузов звинуватив ГПУ в політичному переслідуванні

Колишній в.о. прем’єр-міністра України Сергій Арбузов поскаржився на дії Генеральної прокуратури України. Зокрема, колишній чиновник побачив у діях ГПУ «свідчення політичного переслідування членів попереднього Кабінету міністрів». Слова Сергія Арбузова передала прес-служба.

«Я глибоко засмучений тією ситуацією, яка нині складається навколо телеканалу БТБ», – заявив Арбузов.

Колишній в.о. прем’єр-міністра прокоментував і заяву Генпрокуратури про початок досудового розслідування, яке стосується нібито зловживання службовим становищем. Йдеться про порушення, які були допущені при забезпеченні функціонування телеканалу БТБ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Такі дії неможливо інтерпретувати ніяк інакше, ніж свідчення політичного переслідування членів попереднього уряду», – упевнений Сергій Арбузов.

Після цього колишній перший віце-прем’єр-міністр сказав, що в нинішній ситуації нічому не дивується. Арбузов нагадав і про заяви з приводу «його міфічного знаходження в міжнародному розшуку». Крім того, чиновник спростовує і фінансування масових зіткнень в Одесі.

«У мене складається таке враження, що люди, які сьогодні керують країною, постійно шукають привід для фабрикації брехливих звинувачень», – додав Арбузов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як підкреслив політик, БТБ є державним каналом. Арбузов пояснив, що телеканал БТБ функціонував тільки в тих рамках, які були зумовлені українським законодавством.

«При виникненні будь-яких сумнівів у легітимності рішень з приводу роботи БТБ, проста перевірка дасть відповіді на всі виникаючі питання», – підсумував Арбузов.

Нагадаємо, що раніше Сергій Арбузов подав до суду на СБУ. Зокрема, політик звинуватив Службу безпеки в наклепі.

Читайте також: