fbpx
Політика

Волинські священики «вдарили дзвоном» по сепаратистах Донбасу

З сьогоднішнього дня всі храми Волині, які перебувають у підпорядкуванні Української православної церкви Київського патріархату, щодня опівдні протягом 10 хвилин будуть бити у дзвони. Таким чином, священики вирішили підтримати мирних жителів Донбасу і висловити свій знак протесту проти сепаратизму і тероризму в східних регіонах держави.

Ідея підтримати таким чином українців на Донбасі належить митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу. Саме він першим сьогодні забив у дзвони, розташовані на дзвіниці Свято-Троїцького кафедрального собору в Луцьку. За словами владики, Волинська єпархія з перших днів революційних подій підтримувала український народ: священики молилися за українців, допомагали їм духовними напуттям і матеріально. А коли бунтарський дух захопив Донбас, це дуже засмутило священнослужителів і вони почали молитися за повернення миру і спокою в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

А з сьогоднішнього дня боротися проти сепаратистів Українська православна церква Київського патріархату вирішила дзвоном. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, що сила церковного дзвону здатна розігнати злих духів. На думку митрополита, такими злими силами на сході України є терористи і сепаратисти. А якщо щодня бити у дзвони, то, вірить він, вже скоро ці злі люди покинуть Донбас і в країні знову настане мир і злагода.

Читайте також: