fbpx
Окупація Криму

У Криму переслідують людей, що відмовляються від громадянства РФ – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, процес «відмови від громадянства Російської Федерації» в Криму перетворився на механізм виявлення і переслідування місцевих жителів, не лояльних до Москви.

 «Зокрема, сама процедура «відмови від громадянства» тих жителів, хто не бажає приймати громадянство РФ, гранично ускладнена, – на оформлення необхідних документів і вистоювання в чергах в органах Федеральної міграційної служби РФ йде до тижня», – написав він у Facebook.

 За його словами, одночасно з цим людей, що вирішили відмовитися від російського громадянства, за домашніми адресами «відвідують» представники місцевої самооборони, що вимагають, щоб ці люди покинули Крим. Як зазначив Дмитро Тимчук, під час таких відвідувань нерідко звучать погрози фізичної розправи.

 «Подібні факти ми зафіксували в Сімферополі і Судаку. Цілком очевидно, що дані провокації влаштовуються за активної участі ФМС РФ, яка передає адреси та прізвища «не лояльних» громадян місцевим банд формуванням», – додав Тимчук.

 Наостанок він нагадав, що автоматичне надання громадянства Росії кримчанам без їх згоди, є порушенням норм міжнародного права.

Читайте також: