fbpx
Політика

Кучма: Тільки Єльцин був справжнім гарантом територіальної цілісності України

Екс-президент України Леонід Кучма з трепетом згадує минулі часи, коли Росія дійсно гарантувала територіальну цілісність України, І головним гарантом тоді виступав Борис Єльцин. Після нього, на жаль, ці гарантії не виконує ніхто. Це добре видно в нинішній ситуації на сході України і недавній анексії Криму. Про це Леонід Кучма заявив у ході третього раунду всеукраїнського круглого столу національної єдності в Миколаєві.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Я вчора чув заяву Дмитра Медведєва, що Росія ніколи не брала зобов’язань з гарантування територіальної цілісності України. Я не можу назвати це такими словами, якими я насправді думаю про це. Гаразд, вони на меморандуми чхають, меморандум – це за великим рахунком декларація про наміри, але договір 97 року, який я з Єльциним підписав, – там 5 пунктів, щодо територіальної цілісності. Гаразд, росіян там обманюють, добре, українців обманюють, але навіщо світовій спільноті брехати?» – обурився екс-президент України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому він додав, що в той час Борис Єльцин виступав справжнім гарантом територіальної цілісності України. А сьогодні Володимир Путін лише водить за ніс всіх українських політиків і народ.

Читайте також: