fbpx
Політика

Герман Ван Ромпей пригрозив РФ новими санкціями

Якщо російська влада і надалі сприятиме дестабілізації ситуації в Україні, в тому числі, якщо Москва буде перешкоджати проведенню президентських виборів 25 травня, в такому випадку Європейський Союз буде вводити нові санкції проти агресора. З такою заявою сьогодні, 21 травня, виступив глава Європейської ради Герман Ван Ромпей. Слова європейського політика призводить «Укрінформ».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Якщо Володимир Путін продовжуватиме дестабілізувати ситуацію в Україні, то ми введемо нові санкції», – прокоментував свою позицію Герман Ван Ромпей.

За словами політика, Європейський Союз не дуже вірить в бажання влади Російської Федерації будь-яким чином сприяти політичному врегулюванню кризи в Україні.

«Донині Москва не виконала своїх обіцянок. Серед усього іншого, влада Російської Федерації не виконала своїх обіцянок і не відвели війська від кордону з Україною. Також російська сторона не надала жодного тиску на сепаратистів, які творять заворушення на сході української держави», – зазначив він.

Читайте також: