fbpx
Політика

Кравчук закликав ВР саморозпуститися

Екс-президент України Ледонід Кравчук вважає, що Верховна Рада в нинішньому складі повністю вичерпала себе, а тому закликав її піти гідно – тобто саморозпуститися. Про це він заявив під час заключного слова в рамках проведення Третього загальнонаціонального круглого столу національної єдності в Миколаєві.

Екс-президент нагадав, що сучасна історія України пам’ятає вже випадки саморозпуску парламенту – в критичні моменти Верховна Рада йшла, щоб стабілізувати ситуацію в країні (наприклад, обрана на парламентських виборах 26 березня 2006 року Верховна Рада за указом президента України Віктора Ющенка була розпущена майже через рік, причиною тому стали порушення конституційних норм щодо формування коаліції депутатських фракцій). До цієї практики Леонід Кравчук порадив прислухатися і нардепам нинішнього, сьомого, скликання парламенту.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Екс -президент України закликав Верховну Раду «самій визначитися, чи має вона здатність забезпечити новий курс України, забезпечити мир і злагоду в суспільстві».

Читайте також: