fbpx
Новини світу

Хакери вкрали паролі користувачів eBay

Хакерами була зламана база даних однієї з найбільших онлайн-майданчиків з купівлі-продажу товарів eBay. У руки зловмисників могли потрапити зашифровані паролі та інша персональна інформація. Про це в середу, 21 травня 2014 року, говориться в офіційному повідомленні компанії eBay.

Найближчим часом eBay попросить своїх користувачів поміняти паролі до своїх акаунтів. Сповіщення про це будуть розміщувати як на офіційному сайті eBay, так і в індивідуальних електронних листах користувачам.

У базі даних eBay, зламали яку наприкінці лютого-початку березня цього року, знаходилися імена користувачів eBay, адреси електронної пошти, паролі в зашифрованому вигляді, номери телефонів, дати народження та фізичні адреси. Про те, що реєстраційна інформація співробітників eBay потрапила в руки хакерів, стало відомо приблизно два тижні тому, а злом бази даних виявили тільки недавно.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Однак фінансові дані, в тому числі інформація банківських карт і конфіденційна персональна інформація, в зламаній базі не зберігалися. У компанії нагадали, що фінансова інформація, яка використовуються в роботі з сервісом, зберігається окремо в зашифрованому форматі.

Компанія eBay не виявила будь-якої шахрайської активності з акаунтами користувачів після злому. А також в компанії стверджують, що не виявили фактів неавторизованого доступу до акаунтів у своїй платіжній системі PayPal, і що до особистих і фінансових даних PayPal -користувачів зловмисники дістатися не змогли. Відзначимо, що інформація акаунтів PayPal зберігається окремо від інформації eBay, а фінансові дані зашифровані.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

У eBay спільно з представниками правоохоронних органів та фахівцями з інформаційної безпеки на даний момент проводиться розслідування несанкціонованого доступу в систему, а також вживаються додаткові заходи для захисту користувачів.

Читайте також: