fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Журналісти LifeNews зізналися, що займалися в Україні не журналістикою, – СБУ

Слідчі Служби безпеки України працюють із затриманими двома співробітниками російського телеканалу Lifenews, які вже зізналися в тому, що на українській території займалися не журналістською діяльністю. Про це повідомила глава прес-центру СБУ Марина Остапенко у вівторок, 20 травня 2014 року, передають українські ЗМІ.

«Їх опитали наші слідчі. Вони зізналися в тому, що в’їхали на українську територію не як журналісти, вони приїхали без відповідних посвідчень, а на кордоні заявили, що мета візиту – відвідування якогось концерту», – зазначила Марина Остапенко.

Згідно зі словами керівника прес-центру, реальна їх мета була «супроводжувати терористів і висвітлювати їх протизаконну діяльність». «Вони це всі визнають, вони підписали всі матеріали слідства… Поки вони затримані, зараз з ними працює слідчий», – повідомила Остапенко.

Відзначимо, як повідомлялося раніше, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар заявила, що у затриманих журналістів з Росії були знайдені відеодокази їх співпраці з терористами і переносний зенітно-ракетний комплекс.

Читайте також: