fbpx
Політика

Україна пропонує Євросоюзу перенести точку прийому російського газу на українсько-російський кордон

Україна заявила про необхідність модернізації та експлуатації української газотранспортної системи. У зв’язку з цим вона пропонує Євросоюзу перенести точку прийому російського газу із західного на українсько-російський кордон і підписати нові відповідні договори, які дозволять європейським газовим компаніям використовувати вільні потужності українських підземних сховищ газу в загальних інтересах енергетичної безпеки. Про це йдеться у зверненні прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до керівництва Європейської комісії та лідерів держав – членів ЄС у зв’язку з ситуацією, що склалася навколо проблеми постачання російського природного газу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Україна, як учасник Європейської енергетичної хартії і Енергетичного співтовариства, офіційно заявляє свою позицію про необхідність спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи, включаючи підземні газосховища, українською державою із залученням інвесторів з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки», – зазначив глава українського уряду.

При цьому він підкреслив, що Росія не є стороною згаданих міжнародних інструментів, які встановлюють прозорі правила забезпечення енергетичної безпеки європейського континенту, і запропонував перенести точку прийому російського природного газу на українсько-російський кордон.

Читайте також: