fbpx
Політика

Турчинов сумнівається, що сенсорна кнопка вирішить проблему кнопкодавства в ВР

Кнопкодавство під час голосування є однією з головних проблем нардепів у Верховній Раді. Але навіть якщо оновити систему «Рада» і встановити сенсорні кнопки в сесійній залі, це навряд чи допоможе вирішити питання неперсонального голосування. Таку думку під час засідання Верховної Ради у вівторок, 20 травня, озвучив виконуючий обов’язки президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Шановні колеги, я хочу вам повідомити, що, на превеликий жаль, сенсорна кнопка також не вирішує цю проблему (неперсонального голосування). Я дав доручення секретаріату Верховної Ради підготувати взагалі новий формат системи «Рада», яка повністю виключає голосування за іншого депутата», – підкреслив він.

Однак, додав Олександр Турчинов, вирішити проблему і змінити систему голосування можна буде мінімум через місяць-два, коли у депутатів розпочнуться літні канікули. Повного реформування потребує і робочий комп’ютер спікера, який знаходиться в сесійній залі.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Ви просто не бачите, а у мене постійно "зависає" комп’ютер. Система «Рада» вже фактично вичерпала свій ресурс, і вона потребує реального оновлення», – зазначив голова ВР.

Читайте також: