fbpx
Політика

Амністія може бути розглянута лише після складання зброї – Кличко

 Як заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, піднімати питання амністії можна буде лише після того, як незаконно озброєні учасники зіткнень складуть зброю, звільнять захоплені вулиці і приміщення, а також перестануть тероризувати мирне населення.

 За його словами, для відновлення миру дуже важливо показати всім сторонам шлях до взаєморозуміння.

 «Але підкреслюю: це повинен бути саме шлях до миру, а не загравання з певними групами в суспільстві. Вже самі бойовики визнають, що їхні дії ніхто на Донбасі не підтримує. Тому час розставити крапки над "і"», – додав Віталій Кличко.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Він звернув увагу на те, що напередодні виборів почало з’являтися безліч законопроектів про недопущення покарання учасників зіткнень. Сам же політик вважає, що слід підтримати урядовий законопроект і доопрацювати його.

 Як зазначив Віталій Кличко, також варто було б повторно переглянути перелік статей, за якими пропонується звільняти від відповідальності.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 «Щоб не уникнули відповідальності ті, хто стріляв по дітях або катував людей. І ще раз застерігаю: не намагайтеся спекулювати на збройному протистоянні. Шлях до миру тільки один – скласти незаконно отриману зброю», – підкреслив він.

Читайте також: