fbpx
Музика

Енніо Морріконе оголосив про припинення своєї концертної діяльності

Знаменитий італійський композитор Енніо Морріконе, який створив музику більш ніж до 300 фільмів, оголосив про припинення концертної діяльності. За словами самого маестро, на цей крок він був змушений піти під тиском своїх лікарів.

Як пояснив адвокат Джорджо Ассумма, Морріконе, якому цього року виповниться 86 років, страждає від міжхребцевої грижі і нещодавно переніс операцію. Захворювання "не дозволяє ні диригувати, ні здійснювати тривалих поїздок", – йдеться в офіційній заяві. При цьому, адвокат уточнив, що Енніо Морріконе продовжить складати музику до кіно.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Джорджо Ассумма підкреслив, що якщо самопочуття композитора покращиться, він зможе іноді давати концерти в Римі, де він народився і проживає в даний час.

Нагадаємо, Морріконе співпрацював з такими уславленими режисерами, як П’єр Паоло Пазоліні, Квентін Тарантіно, Брайан Де Пальма, Серджо Леоне, Роман Поланскі, Олівер Стоун, Терренс Малік та іншими. Найвідоміші фільми, в яких звучить музика Морріконе: "За жменю доларів", "Хороший, поганий, злий", "Одного разу на Дикому Заході", "Одного разу в Америці", "Місія", "Професіонал", "Малена", "Недоторканні", "Новий кінотеатр "Парадиз", "Легенда про піаніста", "Джанго звільнений" та інші.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

У 1987 році за музику до фільму "Недоторканні" він був удостоєний премій "Золотий глобус" і Grammy, а в 2007 році знаменитий маестро був удостоєний "Оскара" за внесок у кіномистецтво.

Читайте також: