fbpx
Політика

Вільна Україна становить небезпеку для політики Путіна – Тимошенко

 Як вважає кандидат в президенти України Юлія Тимошенко, проведення президентських виборів на тлі загрози вторгнення і саботажу з боку п’ятої колони сепаратистів – це одне з найважчих випробувань, з яким може зіткнутися демократія. Водночас, за її словами, українці, незважаючи на всі погрози, все одно готові йти на вибори, щоб обрати нового президента.

«Ми не віддамо перемогу тим, хто дискредитує і розділяє нашу країну, змушуючи скасувати голосування 25 травня. Наші вибори мають відбутися хоча б для того, щоб довести, що більше сотні людей, загиблих під час протестів на Майдані за нашу свободу, віддали свої життя не даремно», – підкреслила екс-прем’єр.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Вона переконана, що українці зуміють подолати всі перешкоди, щоб зірвати зусилля Володимира Путіна з перетворення України на васала Росії.

«Не треба сумніватися, що першочерговою метою Путіна є спустошення нашої демократії. Але російська агресія, або даний путінський «мирний наступ», не повинні обдурити американців і вільних людей по всьому світу», – додала Юлія Тимошенко.

За її словами, сепаратистські настрої, за якими стоїть Росія, ніколи не зможуть здобути перемогу у вільному і чесному волевиявленні народу. Як вона зазначила, «російська сепаратистська мафія» може перемогти лише на сфальсифікованих виборах, які нав’язує Путін з тих пір, як прийшов до влади 14 років тому.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

«Брехня, яку проповідує Путін, полягає в тому, що слов’яни – це особлива культура, яка вимагає сильного правителя, і європейські та демократичні ідеали, а також толерантне ставлення до меншин, яке є їх невід’ємною частиною, ворожі для цієї культури. Тому успішна українська демократія, пов’язана з Європою, є кращим спростуванням для цієї брехні», – вважає Юлія Тимошенко.

Як сказала політик, вільна Україна – це смертельна небезпека для авторитарної системи державного капіталізму, яку проповідує Путін в Росії. Вона переконана, що якщо українці зуміють побудувати відкрите суспільство і вільну економіку, то росіяни усвідомлюють масштаби свобод і економічних можливостей, які у них вкрали.

Читайте також: