fbpx
Політика

ЄС підтвердив, що візові санкції не торкнуться простих росіян

 ЄС заявив, що не буде ускладнювати в’їзд простим росіянам.

 Євросоюз знову підтвердив, що не буде ускладнювати в’їзд простим громадянам Росії, хоча діалог про введення безвізового режиму призупинений у зв’язку з ситуацією в Україні. Про це заявив представник Євросоюзу в Росії Вігаудас Ушацкас, повідомляє УНН з посиланням на РІА Новини.

 "На жаль, в даний момент діалог з приводу безвізових питань припинений з відомих причин. Разом з тим, я б хотів звернути увагу, що ніяких додаткових бар’єрів щодо простих громадян Росії не приймається, крім тих, хто знаходиться у списку", – сказав він. Раніше ЄС вже заявляв, що запроваджені санкції проти Росії не торкнуться пересічних громадян РФ.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 За словами В. Ушацкаса, Євросоюз зацікавлений у відвідуванні країн простими росіянами, і за останні три роки кількість російських туристів зростає. Нагадаємо, Рада ЄС ухвалила рішення про блокування діяльності на території ЄС двох кримських компаній – "Чорноморнафтогазу" і Феодосійського підприємства з забезпечення нафтопродуктами, а також піддав санкціям 13 росіян, українських і кримських сепаратистів.

 Після цього в ЄС зазначили, що поки не планують приступати до економічних санкцій "третьої фази", одночасно заявивши, що санкції готуються в галузі торгівлі фінансів і ще в декількох областях. Згодом експерт в Бундестазі К. Г. Вельманн назвав третій рівень санкцій проти Росії неминучим через те, що Росія не демонструє "готовність до співпраці".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Згодом президент США Б. Обама підтвердив готовність ввести чергові санкції проти Росії, якщо "Москва далі буде зривати президентські вибори в Україні і піде на пряме вторгнення на материкову частину України".

 Джерело: УНН

Читайте також: