fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У зв’язку із захопленням сторонніми особами управління ДП «Донецька залізниця» припинено рух вантажних поїздів

"Укрзалізниця" призупинила рух вантажних поїздів на Донецькій залізниці у зв’язку з захопленням її управління.

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») у зв’язку із захопленням сторонніми особами управління Донецької залізниці (ДЗ), повідомила про призупинення руху вантажних поїздів на стиках з Донецькою магістраллю, повідомили УНІАН у прес-службі відомства.

"Сьогодні, 19 травня о 10:00 в зв’язку із захопленням сторонніми особами управління ДП «Донецька залізниця» припинено рух вантажних поїздів на стиках з Донецькою залізницею. Вантажні поїзди зупинені на шляху прямування. Пасажирські поїзди, у тому числі приміські продовжують курсувати без змін", – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на шляху проходження у напрямку Донецької залізниці було зупинено 2623 завантажених вагонів і 462 порожніх. З ДЗ на адресу вантажоодержувачів України на інші залізниці через призупинення руху залізничники не змогли відправити 3015 завантажених вагонів і 1355 порожніх вагонів.

Як повідомляв УНІАН, за даними порталу "ОстроВ", сепаратисти – представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» сьогодні вранці заблокували адміністративний будинок управління Донецької залізниці. Також загарбники почали вести переговори з керівництвом Донецької залізниці, проте мета їхнього візиту і вимоги невідомі.

Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені «Донецьку народну республіку» і «Луганську народну республіку» терористичними організаціями.

Довідка УНІАН. Донецька залізниця є складовою частиною Державної адміністрації залізничного транспорту України. Донецька магістраль пролягає по території Донецької, Луганської, частково Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей. Експлуатаційна довжина магістралі становить 2,813 тис. км – близько 13 % загальної довжини залізниць України.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: