fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Путін вирішив відкласти військову операцію в Україні – Тимчук

Керівництво Російської Федерації ухвалило рішення відкласти військову операцію в Україні. Незважаючи на це, в даний момент є ймовірність вторгнення російських військ. Така ймовірність існує, оскільки російські війська знаходяться біля кордону з Україною. Таку інформацію передав глава центру військово – політичних досліджень, член групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. Плани Кремля експерт озвучив під час сьогоднішньої прес-конференції, повідомляє «Дзеркало тижня».

«З початку місяця ми спостерігаємо ротацію в складі терористів, відкликаються члени спецпідрозділів ГРУ. На їх місце прибувають бійці-найманці, які в основному також є військовослужбовцями російської армії», – заявив Тимчук.

За словами експерта, замість представників ГРУ в Україну перекидають бійців, які раніше служили в спецназі. Зокрема, в Україну прибувають військовослужбовці, що служили на Кавказі. Дмитро Тимчук вважає, що в Кремлі вирішили підстрахуватися, почавши таку ротацію. Експерт пояснив, що в Москві забезпечують прикриття від ідентифікації діючих російських військовослужбовців.

«Після псевдореферендуму на сході України від 11 травня ми констатували серйозне зниження активності представників ГРУ, які координували сепаратистів», – додав військовий експерт.

Тимчук вважає, що в Кремлі ухвалили рішення відкласти військову операцію в Україні.

«Вірогідність вторгнення Росії залишається, поки на кордоні є війська», – підкреслив експерт.

Представник «Інформаційного опору» впевнений, що в Кремлі не можуть забезпечити скоординовані дії терористів по всій східній Україні. Саме тому, міркує експерт, все і пускається «на самоплив». Втім, сепаратисти продовжують отримувати від Росії підтримку фінансуванням і зброєю.

«Якщо раніше був керований хаос, то зараз він стає некерованим», – підсумував Тимчук.

Читайте також: