fbpx
Політика

Яценюк східним керівникам: Перестаньте боятися терористів і візьміть владу в свої руки

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає неправдою те, що українська влада не чує Схід. Навпаки, уряд не просто чує, а хоче зробити все, щоб сепаратисти склали зброю, щоб зберегти єдину унітарну країну, провести реальні реформи на благо регіонів і людей. Але в цьому владі повинні допомогти і самі регіони. По-перше, всі повинні почути один одного – Київ – Донецьк, Донецьк – Луганськ, а Луганськ – Львів. По-друге, органи місцевої влади повинні перестати боятися терористів і навести порядок у своїх «будинках». Про це прем’єр заявив під час другого Всеукраїнського «круглого столу» національної єдності, який пройшов у Харкові.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Давайте будемо чесними – це перше. І друге: у мене прохання, я вас прошу – ви йдете на поводу у терористів, тому що ви їх боїтеся, перестаньте їх боятися, змусьте їх скласти зброю, візьміть владу в руки, і ведіть політичний діалог», – підкреслив Арсеній Яценюк.  

Також прем’єр підкреслив, що позиція уряду залишається незмінною: владу в країні необхідно децентралізувати.

«Ми вже витратили роки, щоб передати повноваження від центральної влади на місця. Саме цей уряд незважаючи на те, що не всі політичні сили підтримують цю ідею, вийшов з чіткою позицією про ліквідацію обласних і районних державних адміністрацій на місцях і передачі виконавчим комітетам відповідних рад фінансово-економічних повноважень, які раніше акумулювалися в Києві або тих, які призначалися Києвом», – зазначив він.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

При цьому Арсеній Яценюк упевнений, що центральна влада на місцях повинна мати державне представництво, яке отримає функцію загального нагляду за дотриманням законодавства на відповідній території.

Читайте також: