fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ перекрила один з каналів фінансування тероризму

 СБУ заблокувала банківський рахунок одеситки, яка намагалася перерахувати майже 4 млн грн для фінансування тероризму.

 Служба безпеки України в ході заходів боротьби з проявами сепаратизму і тероризму в Україні, у взаємодії з Державною службою фінансового моніторингу України, виявила і перекрила джерело фінансування протиправної діяльності на території України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Наголошується, що через банківські рахунки мешканки м. Одеси «З» здійснена спроба перерахувати комерційній структурі в м. Києві 3 930 000 грн як безповоротної фінансової допомоги.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За отриманими даними, ці кошти мали бути використані для підготовки масових заворушень і вчинення терористичних актів. Відповідно до вимог ч.ч. 3, 5 ст. 17 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню ) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму», ця фінансова операція була зупинена СБ України через можливості Державної служби фінансового моніторингу України.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Банківські рахунки заблоковані, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності. За даним фактом СБ України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 «фінансування тероризму». Проводиться досудове розслідування.

Джерело: УНІАН

Читайте також: