fbpx
Політика

Міноборони: вступ України в НАТО – “питання, яке не стоїть на порядку денному”

Вступ до НАТО не стоїть на порядку денному – в. о. міністра оборони.

  Виконувач обов’язків міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль вважає питання вступу України до НАТО "питанням, яке не стоїть на порядку денному", повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

 “Сучасний рівень співпраці з Альянсом досить високий. Але я переконаний, що навіть той формат відносин “конструктивного партнерства”, який ми маємо, не використовується повністю. Дійсно, досвід країн Північноатлантичного альянсу потрібен як досвід країн, що вже пройшли етапи реформування своїх держав. Але, ще раз наголошую, через те, що світовий порядок порушено, цей досвід обмежено придатний для впровадження в нас. Зараз весь світ почне реформуватися, то навіщо нам те, що було актуальним учора? Та й входження до будь-якого блоку чи союзу має бути прораховане на “всі сто”, — зазначив М. Коваль.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 “Пам’ятаєте, ми вже пробували виконувати план дій щодо членства в НАТО? Докладно про позитив і негатив такого кроку знали лише фахівці. Більшість же будували своє ставлення до проблеми на підставі чуток і міфів. А їх активно формували росіяни. Не секрет, що Росія розглядає розширення і наближення НАТО, як ворожі дії. А оборона, як відомо, починається зі стримування”, — наголосив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На думку Коваля, наразі головним завданням є “зшивати” країну, відкинувши всі чвари та не думаючи про вузькопартійні інтереси, об’єднуватися і брати відповідальність, “адже вирішення „гамлетівської“ проблеми „Бути чи не бути?“ є для України як ніколи гострим і критичним”.

 Джерело: УНН

Читайте також: