fbpx
Новини Євромайдана

Бійці батальйону “Київщина” склали присягу

Більше 90 бійців батальйону особливого призначення "Київщина" склали присягу на вірність народу.

 В Училищі першочергової підготовки працівників міліції Київської області, 91 боєць новоствореного батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Київщина" склали присягу на вірність українському народу. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС України в Київській області.

 Всього виявили бажання служити у цьому підрозділі близько двохсот осіб, але в силу різних обставин – це і за станом здоров’я, і невідповідність умовам прийняття на службу, пройшли відбір тільки 142 особи.

 Щоб стати міліціонером, потрібно пройти навчання в Училищі професійної підготовки працівників міліції протягом 4 місяців, і тільки зараз Держава йде на зустріч добровольцям – після курсу в 50 навчальних годин патріоти приступають до виконання своїх професійних обов’язків. Майже всі новобранці мають за плечима досвід строкової служби в армії. Перші бійці батальйону вже пройшли курси з використання та застосування зброї та спробували свою стрілецьку майстерність, і після присяги продовжать удосконалювати свої теоретичні та практичні навички.

 Присутній на урочистому заході очільник міліції Київщини Ярослав Голомша відзначив, що серед присутніх є молоді люди, котрі взяли до рук зброю вперше. Він наголосив, що тільки мирне вирішення питань є основою демократичного суспільства, а застосування та використання вогнепальної зброї чітко визначено Законом України "Про міліцію". Правоохоронці покликані забезпечувати права і свободи громадян, захищати суспільство від злочинних посягань, охороняти громадський порядок, тому нести треба цей святий обов’язок з честю та гідністю!

 Звернувся до присутніх і губернатор Київської області Володимир Шандра. Він розповів, що Київська обласна адміністрація підтримує новоспечених бійців, яких об’єднала боротьба за рідну країну і велике бажання вийти на захист свого народу від небезпеки. Після присяги, новоспечених бійців благословив отець Василій. Він закликав бійців у всіх своїх діяннях дотримуватись Закону Божого та виконувати свій службовий обов’язок чесно та по-божому.

 Джерело: УНН

Читайте також: