Віктор Балога закликав депутатів відмовитися від депутатських пільг

  Як повідомив народний депутат України Віктор Балога, зараз йде багато розмов про скасування депутатської недоторканності і депутатських пільг.

«Тема не те, що не нова, а явно перегріта передвиборними обіцянками і порожніми дискусіями», – зазначив він.

За його словами, проблема в тому, що депутат в односторонньому порядку не може зняти з себе ні недоторканність, ні пільги.

«Можна, звичайно, в плані популізму написати голові ВР особисту заяву з проханням позбавити пільг, але вона не буде мати ніяких наслідків», – додав Віктор Балога.

Related Post

При цьому Віктор Балога сказав, що сам як народний депутат ніякими привілеями не користується. Як зізнався нардеп, єдина пільга, яку він використовував торік – це матеріальна допомога на лікування та оздоровлення, причому не на себе, а на лікування трьох дітей з ДЦП з Мукачівського та Іршавського районів Закарпаття.

«Зробив це з тих причин, що у разі відмови від матеріальної допомоги, вона залишиться в бюджеті ВР і буде використана для преміювання працівників апарату», – пояснив політик.

Як зазначив Віктор Балога, якщо керівництво парламенту і депутати ще не дозріли до того, щоб одним голосуванням поставити крапку в цьому питанні, тоді він закликає своїх колег по парламенту знімати з себе депутатські пільги шляхом добровільної відмови від них.

Leave a Comment