fbpx
Політика

Віктор Балога закликав депутатів відмовитися від депутатських пільг

  Як повідомив народний депутат України Віктор Балога, зараз йде багато розмов про скасування депутатської недоторканності і депутатських пільг.

«Тема не те, що не нова, а явно перегріта передвиборними обіцянками і порожніми дискусіями», – зазначив він.

За його словами, проблема в тому, що депутат в односторонньому порядку не може зняти з себе ні недоторканність, ні пільги.

«Можна, звичайно, в плані популізму написати голові ВР особисту заяву з проханням позбавити пільг, але вона не буде мати ніяких наслідків», – додав Віктор Балога.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому Віктор Балога сказав, що сам як народний депутат ніякими привілеями не користується. Як зізнався нардеп, єдина пільга, яку він використовував торік – це матеріальна допомога на лікування та оздоровлення, причому не на себе, а на лікування трьох дітей з ДЦП з Мукачівського та Іршавського районів Закарпаття.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Зробив це з тих причин, що у разі відмови від матеріальної допомоги, вона залишиться в бюджеті ВР і буде використана для преміювання працівників апарату», – пояснив політик.

Як зазначив Віктор Балога, якщо керівництво парламенту і депутати ще не дозріли до того, щоб одним голосуванням поставити крапку в цьому питанні, тоді він закликає своїх колег по парламенту знімати з себе депутатські пільги шляхом добровільної відмови від них.

Читайте також: