fbpx
Політика

У Роскомнагляді не виключають можливості відключення Twitter

Заступник глави «Роскомнагляду» Максим Ксензов повідомив, що у відомстві не бачать жодних ризиків у разі можливого блокування соціальних мереж Twitter і Facebook на території Росії.

"Ми завтра ж можемо протягом декількох хвилин заблокувати Twitter або Facebook в Росії. Ми не бачимо в цьому великих ризиків", – сказав Ксензов. Він пояснив, що в «Роскомнагляді» можуть піти на такий крок, якщо вважатимуть, що наслідки від "виключення" даних соціальних мереж будуть менш істотними порівняно зі шкодою, що заподіюється російському суспільству "неконструктивною позицією керівництва міжнародних компаній".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, з 1 серпня в Росії почне діяти закон, згідно з яким блогери, чиї публікації читають більше трьох тисяч користувачів на добу, будуть зобов’язані зареєструватися в «Роскомнагляді». Популярні блогери, починаючи з цієї дати, не зможуть поширювати держтаємниці, використовувати нецензурну лексику або публікувати заборонений в РФ контент.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Вони будуть зобов’язані, як і ЗМІ, перевіряти правдивість розміщеної інформації про фізичних та юридичних осіб, а також мати право на розміщення на своїй інтернет-сторінці платної реклами.

Читайте також: