fbpx
Політика

У Ахметова підписали меморандум про порядок з «Донецькою народною республікою»

Компанії групи «Метінвест» підписали меморандум «про порядок і безпеку» з самопроголошеною «Донецькою народною республікою». Про це повідомляє прес-служба «Метінвесту». Стало відомо, що даний меморандум підписали в Маріуполі в середу, 15 травня. Підписання пройшло з ініціативи керівників металургійних комбінатів ім. Ілліча і «Азовсталі». Крім того, на вирішення даного питання вплинула і «народна дружина» Маріуполя.

Під документом підписалися генеральні директори ММК імені Ілліча і «Азовсталі» Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвілі. Крім того, під угодою підписався міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, в.о. керівника міського управління внутрішніх справ Олег Моргун, і лідер прихильників «ДНР» у Маріуполі Денис Кузьменко. Також у підписанні брали участь і представники громадських організацій Маріуполя.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«У цьому меморандумі закріплені всі спільні ініціативи щодо забезпечення громадської безпеки в місті, а також пропозиції до київської влади», – сказано в повідомленні.

Стало відомо, що в Маріуполі просять київську владу з доріг прибрати військові блокпости. На думку сторін, порядок на під’їздах до Маріуполя повинна забезпечувати місцева міліція за підтримки представників «народної дружини».

«Ми закликаємо до роззброєння всіх збройних формувань, які з’явилися в місті, а також до повної відмови від насильства», – сказано в меморандумі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Лідери так званої «Донецької народної республіки», міліція і народні дружини забезпечуватимуть в Маріуполі відмову від захоплення будівель та застосування зброї.

Підписання цього меморандуму прокоментував генеральний директор ММК імені Ілліча, глава міського штабу «народної дружини» Юрій Зінченко.

«Ми всі пам’ятаємо, що сталося 9 травня 2014 року. Наша головна мета – уникнути подібних подій у майбутньому, а також повернути мир і порядок в Маріуполь», – підсумував Зінченко.

 

Читайте також: