У Ахметова підписали меморандум про порядок з «Донецькою народною республікою»

Компанії групи «Метінвест» підписали меморандум «про порядок і безпеку» з самопроголошеною «Донецькою народною республікою». Про це повідомляє прес-служба «Метінвесту». Стало відомо, що даний меморандум підписали в Маріуполі в середу, 15 травня. Підписання пройшло з ініціативи керівників металургійних комбінатів ім. Ілліча і «Азовсталі». Крім того, на вирішення даного питання вплинула і «народна дружина» Маріуполя.

Під документом підписалися генеральні директори ММК імені Ілліча і «Азовсталі» Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвілі. Крім того, під угодою підписався міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, в.о. керівника міського управління внутрішніх справ Олег Моргун, і лідер прихильників «ДНР» у Маріуполі Денис Кузьменко. Також у підписанні брали участь і представники громадських організацій Маріуполя.

«У цьому меморандумі закріплені всі спільні ініціативи щодо забезпечення громадської безпеки в місті, а також пропозиції до київської влади», – сказано в повідомленні.

Стало відомо, що в Маріуполі просять київську владу з доріг прибрати військові блокпости. На думку сторін, порядок на під’їздах до Маріуполя повинна забезпечувати місцева міліція за підтримки представників «народної дружини».

Related Post

«Ми закликаємо до роззброєння всіх збройних формувань, які з’явилися в місті, а також до повної відмови від насильства», – сказано в меморандумі.

Лідери так званої «Донецької народної республіки», міліція і народні дружини забезпечуватимуть в Маріуполі відмову від захоплення будівель та застосування зброї.

Підписання цього меморандуму прокоментував генеральний директор ММК імені Ілліча, глава міського штабу «народної дружини» Юрій Зінченко.

«Ми всі пам’ятаємо, що сталося 9 травня 2014 року. Наша головна мета – уникнути подібних подій у майбутньому, а також повернути мир і порядок в Маріуполь», – підсумував Зінченко.

 

Leave a Comment