fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Російські солдати на Сході України не можуть бути миротворцями, – Міноборони

У Міністерстві оборони України заявили про те, що деякі військовослужбовці Збройних сил Росії носять на своїй формі пов’язки «миротворчих сил». Таку заяву сьогодні, 16 травня, зробив генерал-полковник Михайло Коваль, який є виконуючим обов’язки глави оборонного відомства. За його словами, на будь-яку авантюру з боку озброєних терористів на Сході України, армія готова відповісти адекватно.

«Дійсно, нам надійшла інформація про те, що деякі військовослужбовці збройних сил Російської Федерації пов’язали на свої рукава пов’язки з абревіатурою «МС». Це скорочено «миротворчі сили». Але хочу попередити, що для початку миротворчої операції будь-яка країна повинна отримати відповідний мандат ООН. У Російській Федерації, безумовно, такого документа ніхто не отримував. Його там і бути не може», – розповів в деталях генерал -полковник Михайло Коваль.

Крім цього Михайло Коваль також запевнив журналістів, що у Збройних Сил України є достатня кількість озброєння і військової техніки, щоб дати відсіч окупантові.

Читайте також: