fbpx
Політика

Нам потрібна військова допомога США – Парубій

 Як заявив голова РНБО Андрій Парубій, Україна потребує військової підтримки Сполучених Штатів, однак йдеться не про те, щоб американські військовослужбовці брали участь в боях.

 Як нагадав Андрій Парубій, президент США Рональд Рейган свого часу проводив американську політику миру з позиції сили і, як вважає український чиновник, саме це має зробити сьогодні і Україна.

 За його словами, щоб захистити суверенітет і територіальну цілісність від агресії Російської Федерації, українські збройні сили потребують реформ, навчання та сучасного обладнання.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Україна – мирна країна, але жодна країна не може змиритися з анексією своїх історичних територій. За допомогою США і ЄС ми зможемо відновити стабільність. Тому нам потрібно отримати американську допомогу в створенні потужного військового комплексу стримування», – написав він у своєму блозі на сайті WSJ.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Як зазначив Андрій Парубій, Україна вже передала Сполученим Штатам перелік того, що їй необхідно. Зокрема, йдеться про протитанкову зброю, засоби протиповітряної оборони, бронежилети і прилади нічного бачення.

 «Україна не просить, щоб її захищали американські солдати. Ми просимо лише інструменти для захисту нашої країни», – підкреслив глава РНБО.

Читайте також: