fbpx
Політика

Бригинець і Ємець зареєстрували проект постанови про ліквідацію фракції КПУ

  Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, він і його колега по фракції депутат Леонід Ємець, зареєстрували проект постанови про ліквідацію депутатської фракції Комуністичної партії України.
 
 Як зазначив Олександр Бригинець, фракція КПУ має бути ліквідована, оскільки була створена з порушенням принципу формування.
 
 «Справа в тому, що згідно з регламентом фракція може бути створена одночасно з депутатів, що пройшли від певної політичної сили за партійними списками і за мажоритарною системою. Жоден кандидат, висунутий комуністами, не обраний по округу. Тому і фракцію свою вони не мали права створювати», – пояснив нардеп.
 
 При цьому Олександр Бригинець додав, що Леонід Ємець переконаний, що ліквідація фракції комуністів – це не фінал встановлення справедливості та законності щодо діяльності цієї політичної сили. За його словами, єдине, що може врятувати КПУ – це відмова від сепаратизму, від антиукраїнської діяльності, від тих політиків, які заплямували себе колабораціонізмом.
 
 «Оскільки, швидше за все, очищення комуністичного руху неможливе, то слідом за ліквідацією комуністичної фракції у ВР в судовому порядку може бути ліквідована і Комуністична партія України», – підсумував Олександр Бригинець.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 

Олександр Бригинець пропонує ліквідувати фракцію КПУ (відео):

Читайте також: