fbpx
Політика

Децентралізація залишається лише розмовами – Віктор Балога

Як зазначив народний депутат України Віктор Балога, децентралізація влади поки що залишається лише розмовами, оскільки це не тільки роздача повноважень на місцях, а й наділення місцевих громад засобами на їх виконання.

 «Ще при Азарові Держказначейство в прямому сенсі пограбувало місцеве самоврядування – всі пам’ятають хвилю бунтів міських голів, які мали віртуальні кошти на рахунках, але не могли витратити ні копійки. Їх грошима успішно користувався Київ, а регіонам місцями з проблемами виділяли кошти навіть на захищені статті», – нагадав політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За його словами, злочинна влада пішла, Янукович в розшуку, Азаров невідомо де, а кошти місцевому самоврядуванню досі не повернули.

 Як він повідомив, незабаром Єдиний казначейський рахунок буде поповнено коштами МВФ і їх необхідно витратити на не "проїдання", а на інфраструктурні проекти в регіонах, які не фінансувалися з тієї причини, що кошти Фонду розвитку місцевих рад були заблоковані Києвом.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Тобто це гроші, зароблені місцевими радами, і держава зобов’язана їх повернути. В іншому випадку, розмови про децентралізацію – не більше ніж розмови», – підкреслив Віктор Балога.

Читайте також: