fbpx
Політика

«Українська мова – це символ боротьби за незалежність», – Тимошенко

 Як заявила кандидат в президенти України Юлія Тимошенко, українська мова завжди була, є і буде чимось більшим, ніж просто мова. За її словами, у важкі часи української історії українська мова була символом боротьби за незалежність.

 Юлія Тимошенко нагадала, що і під час Революції гідності в знак підтримки українців в боротьбі за свободу, українською мовою заговорив увесь світ, а зараз, під час російської агресії, її звучання – символ солідарності з українцями.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як вважає екс-прем’єр, українська мова також є символом боротьби за свободу пострадянських держав. За її словами, це символічно, що сотні тисяч росіян виходять на демонстрації на головну площу Росії з українськими прапорами і вчать кілька слів українською мовою, щоб висловити свою солідарність з українським народом проти військової агресії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Наша мова народжує нову Росію, і це є свідченням підтримки нашої боротьби за єдність, цілісність України. Я вірю, що наша мова буде багато років підтримувати нас в найвищих прагненнях», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: