fbpx
Політика

Дещиця: Україна створить орган для імплементації Угоди з ЄС

Виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає за необхідне створити спеціальний міжвідомчий орган, який займеться імплементацією Угоди про асоціацію. Таку думку в.о. глави МЗС України висловив під час конференції «Нова європейська політика: від слів до дій». Слова Андрія Дещиці передає РБК-Україна. Як зазначив Дещиця, з європейського боку вже створено механізм для реалізації даної угоди.

«Як механізм цієї реалізації можна назвати створення так званої "групи підтримки України", яка у квітні з’явилася в Європейській комісії», – заявив Дещиця.

Крім того, в ЄС розробили і програму «Європейський порядок денний для України». За його словами, така програма була запропонована Києву європейською стороною.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Зі свого боку, Україна вже найближчим часом повинна її доопрацювати та створити необхідний координуючий орган, який стане аналогом "Групи дружби"», – підкреслив дипломат.

За його словами, новий орган займеться питаннями реалізації положень Угоди про асоціацію з ЄС.

Варто відзначити, що 9 квітня 2014 президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив про створення «групи підтримки України». Така група дає поради і надає технічну допомогу Україні при проведенні реформ.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Раніше Андрій Дещиця сказав, що в Києві очікують переходу до другого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Ще у вівторок Верховна Рада прийняла решту законопроектів, що необхідні для завершення 1-ї фази щодо безвізового діалогу України з Європейський союзом.

Додамо, що сьогодні Євросоюз відкрив свої ринки для України. Зокрема, Євросоюз обнулив для України близько 98 % мит. Відзначимо, що такі заходи будуть діяти для України до 1 листопада 2014 року.

Читайте також: