fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Шуфрич розповів, як заспокоїти схід України

Нестор Шуфрич розповів, що владі потрібно зробити для стабілізації ситуації у східних регіонах України. За словами «регіонала», в Києві мають оголосити амністію для всіх учасників протестів. Крім того, народний депутат просить зупинити антитерористичну операцію. Про це від імені «Партії регіонів» і Комуністичної партії Нестор Шуфрич заявив у парламенті, передає «Українська правда».

За словами депутата, мітингувати на сході України «вийшли і мирні люди». Він вважає, що в Києві повинні почути вимоги мирних громадян. Для вирішення ситуації в «Партії регіонів» та КПУ запропонували «припинити вогонь».

«20 лютого 2014 року ми прийняли рішення, яке дозволило стабілізувати ситуацію в Києві, а саме, про припинення вогню. Зараз ми закликаємо зробити теж саме», – сказав Шуфрич.

Втім, правоохоронці повинні зберегти можливості для боротьби з мародерами і гвалтівниками. Крім того, в опозиції висловили і інші пропозиції щодо стабілізації ситуації. Зокрема, «Партія регіонів» та КПУ пропонують створити слідчу комісію щодо ситуації в Маріуполі та Одесі.

«Створити слідчу комісію для вивчення фактів загибелі громадян в Одесі, Маріуполі та інших містах, в яких загинули мирні жителі», – підкреслив Шуфрич.

У «Партії регіонів» та КПУ просять Верховну Раду проголосувати за законом про амністію учасників мітингів на Донбасі. Крім того, в опозиції закликали Київ почати діалог з східними областями.

Раніше Шуфрич сказав, що Київрада не зможе працювати без «Партії регіонів». На думку депутата, в даний момент фракція «Партії регіонів» як ніколи потрібна Київській міськраді.

«Тільки наша політична сила зможе бути професійною і конструктивною опозицією в столиці», – вважає «регіонал».

Читайте також: