fbpx
Міжнародна економіка

Російським поїздам, що йдуть транзитом через Україну, скасували майже всі зупинки

Представник РЖД в понеділок повідомив, що пасажирським поїздам, що прямують транзитом через Україну, скасовано майже всі зупинки на українських станціях. "Стоянки для посадки і висадки пасажирів передбачені тепер тільки на великих станціях "Київ", "Жмеринка", "Хмельницький", "Харків" і "Козятин", – сказав співробітник РЖД, посилаючись при цьому на відповідне рішення української сторони.

За його словами, на тих станціях, де зупинки дозволені, вони будуть технічними – тобто без права посадки і висадки пасажирів, і квитки до них продаватися не будуть.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Крім того, в РЖД повідомили, що досі не отримували від Києва офіційних роз’яснень про необхідність отримання пасажирами так званих "дозволів" на перетин кордону з Кримом.

"Ніяких документів до нас не надходило, тому у нас немає розуміння, як пасажири чисто теоретично можуть отримати такі "дозволи", – поскаржився представник компанії.

Нагадаємо, з 10 травня в Україні набув чинності закон "Про тимчасово окуповану територію", згідно з яким потрапити на півострів можна буде тільки по спецдозволу. Як відзначають в РЖД, дана заборона, в першу чергу, вдарить по пасажирських поїздах, які будуть зупиняти на під’їздах до Криму і розвертати назад. Як технологічно в такому випадку може бути організовано рух, і що робити пасажирам, не можуть пояснити ні в Росії, ні в Україні.

Читайте також: