fbpx
Політика

Лавров: «Нових переговорів щодо України не планується»

Глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров на сьогоднішньому брифінгу для журналістів зазначив, що в даний час нових переговорів по Україні поки не планується. При цьому, за словами Лаврова, зараз Росія виступає за те, щоб узгоджені в Женеві принципи врегулювання ситуації в Україні "виливалися в практичні дії".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Глава російського МЗС також підкреслив важливість організації національного діалогу в Україні на основі пропозицій голови ОБСЄ. Тим часом, за словами самого ж Сергія Лаврова, він не впевнений, що це вдасться зробити найближчим часом.

Також він додав, що без підключення до діалогу "опонентів київського режиму", тобто представників Луганської та Донецької областей, з цього нічого не вийде, так як чотиристоронні переговори з питання врегулювання кризи в Україні, на думку російського МЗС, неперспективні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, напередодні на території Донецької та Луганської області відбулися референдуми, на яких було поставлене тільки одне питання, щодо незалежності від Києва.

Читайте також: