fbpx
Політика

Доній закликав ГПУ розслідувати причетність Єфремова до фінансування луганських сепаратистів

 Під час Погоджувальної ради у Верховній Раді України 12 травня, народний депутат Олександр Доній сказав, що необхідно захистити ті райони та міста на Донбасі, які не підпорядковуються російським фашистам.

«В жодному разі не можна говорити про відхід міліції, збройних частин, які стоять на захисті територіальної цілісності України, інакше почнуться етнічні чистки», – зазначив політик.

За його словами, необхідно розуміти голос Донбасу.

«Це не голос пана Єфремова, пана Ахметова. Голос Донбасу – це голос Володимира Рибака, якому російські фашисти розпороли живіт. Це голос українського шахтаря Олександра Гурова, якому російські фашисти намагалися зрізати татуювання. Такий голос Донбасу і Луганщини потрібно слухати, а ми чомусь говоримо лише про олігархів і терористів. Це несправедливо», – підкреслив Олександр Доній.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Також він вважає, що керівництво країни має звернути свою увагу на тих, хто зараз надає підтримку російським фашистам і терористам. Крім того, вказав нардеп і на те, що дуже дивно виглядає, коли з боку Заходу більше санкцій проти агресора, ніж з боку самої України, що зазнала нападу.

Олександр Доній нагадав, що раніше Валерій Мошенський вже говорив про те, що за фінансуванням сепаратистів на Луганщині стоїть голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Це кримінальний злочин. Я хочу, щоб ця інформація була перевірена Генпрокуратурою на відповідність дійсності. Нехай опитають свідків, на чому базується така інформація», – сказав він.

На думку нардепа, всі люди, в тому числі і депутати, які допомагають псевдореферендуму і налаштовані на розкол України, підпадають під кримінальний злочин і проти них мають бути відкриті кримінальні справи.

Читайте також: