fbpx
Політика

Референдум на сході України потрібно ігнорувати – глава МЗС Нідерландів

З боку Росії є позитивні слова, але немає позитивних дій в плані врегулювання кризи в Україні – глава МЗС Нідерландів.

  Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс констатує, що з боку Росії в плані участі у врегулюванні кризи в Україні ЄС бачив "позитивні слова, але не бачив позитивних дій", однак вважає, що говорити про третю фазу санкцій на цьому етапі передчасно.

Таку позицію він озвучив в понеділок у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Ми бачили позитивні слова, але ми не бачили позитивних дій. Заява президента (Росії Володимира Путіна – ІФ) про те, що референдум не повинен проводитися, була позитивним сигналом. Але те, що послідувало, не було вражаючим", – сказав Ф. Тіммерманс.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Разом з тим, глава МЗС Нідерландів вважає, що говорити про третю стадію санкцій на цьому етапі ще передчасно.

"Ми ще на другій фазі реакції, і ще є місце для того, щоб діяти. Я не думаю, що є необхідність розглядати третю стадію на цьому етапі", – упевнений він.

При цьому Ф. Тіммерманс позитивно відповів на питання про прийняття рішення на цьому засіданні щодо розширення списку осіб, на які поширюється дія санкцій другого етапу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Коментуючи так званий референдум в східній Україні, Ф. Тіммерманс заявив, що його потрібно "просто ігнорувати, так як він не вносить вкладу в пошук вирішення цього хаосу".

"Цей референдум не мав проводитися в справжній ситуації в Україні, він не відповідав фундаментальним принципам, і результат не є сюрпризом", – упевнений міністр закордонних справ Нідерландів. 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: